Zimní slovenské degustační menu Ivany Malecové

3. 11. 2023

Oblíbené degustační večery pokračují dalšími výlety do tajů světových kuchyní. Pro tentokrát nepůjdeme daleko. Malou prosincovou zastávku si dopřejeme za hranicemi Česka u našich bratrů Slováků.

Jsme velmi rádi, že mezi kuchaře, které Vám postupně představujeme během degustačních večerů, můžeme přivítat zástupkyni něžného pohlaví. Kdo jiný by lépe reprezentoval Slovensko než finalistka Master Chef Česko 2022 sympatická Slovenka Ivana Malecová.

Na její delikátní slovenské variace v moderním pojetí se můžete těšit pouze ve středu 6. 12. 2023 v 18:00 v Restauraci Baltaci Zlín.

Pro omezený počet míst na tuto akci doporučujeme zarezervovat si místa již dnes na tel. č.: +420 777 355 334 případně prostřednictvím rezervačního formuláře níže. Otálet se neoplatí…  

Ivana Malecová

Nekorunovaná královna halušek, finalistka šesté řady Master Chef Česko, vtipná a sympatická rodačka ze Slovenska žijící v Brně, od malička inklinuje k vaření a pečení.

Přeměnit svou vášeň a lásku k vaření na profesionální úroveň ji umožnila účast v gastronomické soutěži Master Chef Česko v roce 2022, kde skončila na krásném 7. místě a mohla si tak splnit svůj sen – věnovat se naplno gastronomii.

Ivka, jak si familiárně přezdívá, svůj slovenský temperament nezapře, což se odráží i v jejím vaření, kde se věnuje převážně tradičním slovenským receptům a využití tradičních surovin v moderním pojetí.

Kreativitě se ani ve vaření meze nekladou…

Když se nad Tatrou blýská

Sedmichodové degustační menu grandiózně uvede Espuma z konfitované cibule s máslovými krutony.

Následovat bude Nakládaná uzená parenica s pečeným česnekem a chipsem z lokše. Tradiční ovčí sýr bude pro tuto příležitost tři týdny naložen ve výrazných chutí česneku, chilli, cibule a opraženém divokém koření, které Vás zahřejí na těle i duši.

Hravost v kombinaci chutí pocítíte v tradičním slovenském pokrmu Holubky z mletých vepřových líček zabalených v zelí a netradičně v bránici.

Když se rosa promění v jinovatku

Čtvrtým chodem dáme holt opomíjené slovenské delikatese – výrazné brynzové polévce Demikát. Vznik jejího názvu je dodnes záhadou…

Oravský Křupavý korbáčik ze severu Slovenska v kombinaci s fermentovanou ředkví bude nádherně kontrastovat s jemností majonézy z pečeného aromatického jalovce. Díky procesu pomalé fermentace se tak docílí intenzivní kyselosti ředkve.

Moderně upravená Bratislavská pečeně z prošpikované hovězí svíčkové s knedlíkem a cibulovým prachem připravovaná způsobem sous-vide, tak po pěti hodinách pomalého vaření zajistí dokonalou křehkost a požadovanou růžovou barvu masa, které se bude rozplývat na jazyku.

Dezert, který rozproudí krev v žilách

Jako delikátní závěr sedmichodového menu a sladkou tečku na konec ochutnáte zimně laděnou kombinaci tvarohu, švestky, slovenské Slivovice a marcipánu. Lepší závěr slovensky pojatého večera jsme si nedokázali představit!

K dokonalé autenticitě přispějí rovněž moderní drinky s akcentem Slovenska, které si pro Vás připraví náš skvělý tým restaurace.

skladba Zimního slovenského menu

Překvapte na Vánoce krásným a netradičním dárkem

Úspěch sklidí nejen u rodinných příslušníků, přátel, spolupracovníků, ale i u významných obchodních partnerů. Věnujte poukaz na degustační večer, který budou mít příležitost využít během celého roku.

Náš gastrokalendář 2024 nabízí nádherné příležitosti k nevšedním degustačním zážitkům.

Nechejte se zlákat…

Rezervace stolu na degustační večer je nutná předem, proto prosím navštivte náš online rezervační formulář anebo volejte na tel. č.: +420 777 355 334. Těšíme se na Vás!