Monacké degustační menu s Alessandrem Burlenghim

8. 01. 2024

Vstupte do světa výjimečné gastronomie a nechte se opět zlákat na nezapomenutelný gastronomický zážitek v Restauraci Baltaci Zlín.

Pouze 24. ledna 2024 v 18.00 hodin budete mít příležitost ochutnat degustační menu inspirované Monackou kuchyní, připravené šéfkuchařem Alessandrem Burlenghim.

Rezervace stolu na degustační večery je nutná předem, proto prosím navštivte náš online rezervační formulář či volejte +420 777 355 334.

Toulky uličkami slunného Monaka

Alessandro Burlenghi

je šéfkuchař s 25letou praxí na vrcholových pozicích gastronomického sektoru, který si neustále získává zasloužená uznání za své kulinářské umění. Jako šéfkuchař v nejmenované významné vile v Monaku často hostí prominentní osobnosti ze světa filmu, showbyznysu, finančního sektoru i politického dění.

Alessandro si klade za cíl přinášet co nejlepší gastronomický zážitek s citem pro detail jemu vlastní a s přihlédnutím k lokálním farmářským surovinám. I přes úspěšné restaurační provozy, které otevíral ve Francii, Montecarlu, České republice a Americe, se nezaměřuje pouze na vaření, ale také na marketing v oblasti cateringových služeb. Dnes je významným konzultantem ve světě moderního cateringu, spojujícím jeho vášeň k vaření s odborným pohledem na gastronomii.

Symfonie chuti od prvního sousta

Amouse bouche v podobě másla Café Paris ochuceného bylinkami, který si vychutnáte společně s teplou křupavou bagetou, uvede degustační večer.

Jako druhý chod se představí Salade Nicosie plný kontrastů a vyvážené chuti.

Třetí chod dává holt mořské delikatese – krabovi. Crab Velouté čili polévka s chutí pastiňáku, mrkve, řapíku, bílého vína, petželky a mořského kraba ohromí nejednoho milovníka mořských plodů. Ti, kteří měli možnost v životě ochutnat pravé krabí maso, nám dají za pravdu, že je to láska na celý život.

Zemitost lanýže versus výrazná mořská chuť chobotnice

Černé lanýže jsou typické pro oblast Středozemního moře a jsou vyhlášeny pro svou výraznou zemitou a houbovou chuť. V kombinaci s přepuštěným máslem, celerem a crème fraîche vynikne jeho výjimečnost, a to v podobě tzv. Truffle celery.

Díky Alessandrově lásce pro experimentování v kombinování surovin a rovněž jeho inovativní přístupy ve vaření budete mít možnost si vychutnat jako pátý chod, Purple Octopus, který je jedním z „highlights of the evening“. Jedná se o chobotnici připravovanou způsobem sous-vide servírovanou s červenou řepou, květákem, citrusovým gelem a chilli chipsem.

Telecí kotleta jako dokonalý závěr slaných chodů

Vrcholem večera bude Veal Sirloin & Topinambur Trilogy. Netradiční igredience topinambury nebo-li lidově “židovské brambory” či “jeruzalémské artyčoky” budou ve formě ragú společně s omáčkou demi glace, espumou a chipsem sekundovat delikátně připravenému jemnému telecímu masu.

Finále bude patřit originálně pojatému klasickému dezertu – Avocado Crème Brûlée. Spojení avokáda, smetany, žloutku, kokosového cukru a tonka fazole Vás překvapí svou jemností a neobvyklou, ale osvěžující kombinací ingrediencí, kterou si zamilujete.

Aby byl chuťový zážitek ještě více umocněn

I nyní se obracíme na odborníky na slovo vzaté z Vinotéky U Pešatů, kteří si pro tento večer připravi průřež francouzskými a italskými víny, které si budete moci vychutnat ke každému chodu.

Ideální dárek k výročí i narozeninám

Luxusní večeře bude pravým zážitkem, který má smysl si vychutnat s drahou polovičkou, blízkými přáteli či jako příležitost k první schůzce.

A pokud máte ve Vašem okolí někoho, kdo je sběratelem gastrozážitků, věnujte poukaz na degustační večer, který budou moci využít během celého roku. Gastrotoulky 2024 teprve začínají…

Těšíme se na Vás!

Jak už jsme apelovali, rezervace stolu je na degustační večery nutná, proto navštivte náš online rezervační formulář či volejte +420 777 355 334.

Nahlédněte do galerie fotografií úspěšných degustačních večerů, které již máme za sebou.