GASTROKALENDÁŘ 2024

2. 11. 2023

V roce 2023 jsme společně procestovali notnou část světa a objevovali chutě a vůně oblíbených turistických destinací. Degustační večery z rukou slavných šéfkuchařů, které se pořádaly v Restauraci Baltaci Zlín, se těšily velkých úspěchů a rozmanitost jednotlivých degustačních večeří nalákala velké množství gastro nadšenců ze širokého okolí. Řízené degustace u nás již započaly tradici, ve které s hrdostí pokračujeme.

Proto Vás s radostí vítáme v našem GASTROKALENDÁŘI 2024 a doufáme, že i pro tentorkát s námi budete objevovat rozmanitost chutí, které si pro Vás slavní a úspěšní šéfkuchaři napříč Evropou přichystali.

Rok 2024 přivítáme v přímořském stylu se šéfkuchařem Alessandrem Burlenghi, který čerpá inspiraci ze svého místa bydliště a cest po přímořských zemích, které během své kariéry šéfkuchaře pravidelně navštěvuje.

Hlavním prvkem monacké kuchyně jsou mořské plody, což není překvapující, vzhledem k tomu, že Monako leží u Středozemního moře. Monacká kuchyně také čerpá z francouzského a italského vlivu.

Valentýn je jednou z příležitostí, kdy můžete se svou drahou polovičkou oslavit Vaši lásku a zároveň si společně vychutnat delikátní degustační menu.

Těšit se můžete na nezapomenutelné kombinace chutí z rukou šéfkuchaře Michala Bučka, který je oblíbeným kulinářským mistrem a nyní i oficiálním šéfkuchařem naší Restaurace Baltaci Zlín. Představovat jej nemusíme, jeho práce mluví za něj. Fotografie z předešlých úspěšných Michalových večerů naleznete níže v galerii.

Pořádali jsme již přes 10 úspěšných degustačních večerů a upřímné pozitivní recenze našich návštěvníků jsou vždy třešničkou na dortu.

Semifinalistka soutěže MasterChef Česko 2022 Tereza Hybšová dokázala národu i porotcům této oblíbené kulinářské soutěže, že vztah k jídlu a práce se surovinami je jí přirozenou. Talent se v ní nezapře a ne jednou ohromila svým uměním přísné porotce.

Láskou k zahraničním kuchyním je Tereza veřejně známá a proto si pro Vás nachystala a sama připraví Degustační menu se závanem moře v Řeckém stylu.

Řecká kuchyně je významná svou jednoduchostí a jasnými prvky, které jí dávájí originalitu a výjimečnost. Je svěží, plná zeleniny, různých druhů masa, typických koření a barevností.

Humr je ceněný pro své delikátní maso, které je obzvláště chutné a lahodné. Humři jsou oblíbenou potravinou v mnoha kuchyních po celém světě, zejména ve středomořských, amerických a asijských.

Jelikož je humr považován za luxusní potravinu, každý gastro nadšenec by jej měl alespoň jednou za život ochutnat. Celé menu bude dotvořeno tak, aby ladilo s tímto výrazným pokrmem a zanechalo ve Vás pocit spokojenosti. Připraví Vám jej náš mediálně známý šéfkuchař – Michal Buček.

Navštivte fotogalerii níže a nechejte se zlákat momenty z již proběhlých degustačních večerů.

Vážení zákazníci, z osobních důvodů jsme nuceni tuto akci zrušit. Nezoufejte, degustační večer se zcela jistě bude realizovat po letních prázdninách. O bližším termínu vás budeme co nejdříve informovat. Moc se omlouváme za způsobené nepříjemnosti, avšak doufáme, že se společně na Švédském rautu potkáme. Vouchery se splatností do konce léta automaticky prodlužujeme do konce roku 2024.

Konec května oslavíme ojedinělou akcí ve stylu švédského stolu. Pravé švédské i jiné severské delikatesy pro vás tentokrát nachystá Jan Pavlík – šéfkuchař, který pobýval dlouhá léta na švédském ostrově Godland. Výjimečně se gastrozážitek bude konat ve velkém a vzdušném sále Hotelu Baltaci Atrium****S. Čekat na vás budou stanoviště šéfkuchařů, cukrářky a vinaře. Uvolněná atmosféra, příprava jídla před hosty a vinná degustace slibují opět jedinečný zážitek. Korzujte ve středu dění, ochutnejte nové kombinace chutí a užijte si tuto kulinářskou akci se svými přáteli či rodinou.

Sledujte naše webové stránky sekci novinky a naše sociální sítě, aby Vám překvapení neuniklo.

Sushi mistr Jaroslav Bednář zazářil již během loňského degustačního večera BARVY ASIE, který pořádal společně s Michalem Bučkem a naplnili restauraci s restauračním salonkem do posledního místa.

Pro tentokrát budete mít šanci ochutnat nejen všední i nevšední sushi, ale také se můžete těšit na porcování celého Tuňáka, který Vám bude následně ve většině chodů servírován.

Představujeme vám naše další exkluzivní degustační menu, jehož hlavní hvězdou jsou výtečné wagyu steaky, které jsou proslulé svou jedinečnou chutí a jemnou texturou. Wagyu, označované jako nejlepší hovězí maso na světě, se vyznačuje vysokým obsahem intramuskulárního tuku, což zaručuje mimořádnou šťavnatost a lahodnost každého sousta.

V říjnu se můžete těšit na šestichodové švédské degustační menu, které připraví šéfkuchař Jan Pavlík, jenž dlouhá léta žil ve Švédsku. Jeho zkušenosti z pobytu na ostrově Gotland se promítají do každého chodu tohoto menu, které vás provede chutěmi severské kuchyně. Všechny suroviny jsou přivezeny přímo ze Švédska a připraveny dle originálních receptur.

Těšit se můžete na dokonale pečenou husu s křupavou kůrčičkou, kterou doplní klasické přílohy jako červené zelí a domácí knedlíky. Celé menu samozřejmě doplníme výběrem mladých svatomartinských vín, která skvěle podtrhnou atmosféru této podzimní slavnosti. Přijďte si užít svatomartinské hody v naší restauraci – těšíme se na vás!

Na tyto večery uplatníte VOUCHERY NA DEGUSTAČNÍ MENU, které naleznete ve stálé nabídce dárkových poukazů. V případě, že hledáte originální dárek pro své blízké, darujte zážitek v podobě neotřelého, originálního degustačního večera dle osobních preferencí.

Detaily jednotlivých menu naleznete vždy na našich webových stránkách či sociálních sítích.